Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På spåren



I ett land som inte är mitt
vandrande mina gamla stigar
möter bilder av brådmognad
snusförnuft och avgrunder
så länge sedan
ändå allestädes där

flyktigt skymtar den skygge
inom mig den ensamme
hastar stigar fram
att inte fångas hinnas ikapp
blott anas
att bli förstådd

den sargade som inte gav luft
för ord eller plats
för vingar att lyfta

på stigarna
skymtar där
mig själv
på spåren




Fri vers av Bögen
Läst 359 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-02 17:06



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Många fina vändningar här. Jag får bilder på näthinnan.

flyktigt skymtar den skygge
inom mig den ensamme
hastar stigar fram
att inte fångas

den sargade som inte gav luft
för ord eller plats
för vingar att lyfta

Det är fint att vara sig själv på spåren! Bra jobbat!
2008-03-02

  Måna N. Berger
Underligt är det, att vandra i det landet och inse vad som ledde fram till vad. Tillbaka går det aldrig, vill man inte heller, men det är lärorikt att ta en överblick.
Mycket fin dikt!
2008-03-02

  Bjarne Nordbö
Lite som att se sin spegelbild fast lite mer. Snyggt mannen.
2008-03-02

  jardan
INGEN enkel ekvation, skall det förstås vara - rackarns hund som störde mej, f´låt!
2008-03-02

  jardan
Så fint fångat, minnen och nytt en enkel ekvation, härligt att se dej på Poeter igen
2008-03-02

    sunnanvind
Att gå tillbaka i tankar kan vara både sorgligt och skönt... minnen kan frammanas på olika sätt...fint skrivet!
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Bögen