Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lösryckta citat och tankar om begränsningar och möjligheter


Du är den du är

Det fängelse
Du är inlåst inuti
Har du själv
Rest murarna omkring

Gallret du skakar
Är gjutna av ditt eget stål
Ur formen av
Dina minnen

Bojorna du släpar på
Har du själv
Kedjat fast på din fot
Formade av din framtid

Du är din
Egen skapelse
De val du gjort
Blir din last

Släpp fångarna loss
Det är vår
Skapelsens tid
Låt knopparna blomma

Du är den
du gör dej till

Låt inga murar
Hålla dej inspärrad

Låt inga galler
Låsa dej inne

Låt inga bojor
Hindra din gång

Du är den du är
Du duger så




Fri vers av Jack_iX
Läst 435 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-03-03 10:52



Bookmark and Share


  Xavier Fernandez
Well, well!
Jag undrar var någonstans denna poetiska karaktär lever. Inte här på jorden i alla fall!


2017-11-13

  Sladjana Zubcevic
\" ... Du är den
du gör dej till

Låt inga murar
Hålla dej inspärrad

Låt inga galler
Låsa dej inne

Låt inga bojor
Hindra din gång

Du är den du är
Du duger så ... \"

SÅ VACKERT!
2008-06-18

  Connie
Vi håller oss själva i ett järngrepp
Vi ÄR kapade!
Vi håller oss själva som gisslan
2008-03-13

  Lasseman VIP
Wow! så sant och så bra du skriver detta, Ja inga hinder skall ju få stå i vägen! och isåfall är det ju som du så tänkvärt skriver!.. att då har man själv skapat dom!.. applåder min vän..
2008-03-11

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin dikt, som väcker många tankar.
Applåderar!
2008-03-07

  KristinaE
.. så är det - acceptera och hav mod att se skillnaden - tänker på sinnesrobönen!
2008-03-03

    Maria Malm
Många sanningar var det här.
2008-03-03

    sunnanvind
Du är den du gör dig till...hela dikten är full av sanningar, ibland nog så svåra att anamma...men sååå viktiga! Tack för nyttig läsning!
2008-03-03

  mare VIP
..att få vara den man är...skapad unik..svårt för många, men så viktigt att eftersträva för livslyckan !......bra....
2008-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX