Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Köpte en rullbandare för nåt år sedan.... och spelade några gamla band... snacka om nostalgi.


Thoose where the days


Man spelade in från svensktoppen
Kvällstoppen
Diskorama
Poporama
10 i topp…
allt kunde man få in på sin rullbandspelare
Från Tandberg, med hjälp av mikrofon ibland t o m.
(så när man glömde bort sej och sjöng med så… ;=) )

Jag la beslag på brorsans gamla basförstärkare
Och högtalare, från Fender
30 tum bashögtalare och ett 10 tal högtalare till
gjorde att min föräldrar suckade av lättnad
när jag tog över rummet efter min bröder
i källaren
(fan vad jag spelade… ensam hemma så flyttade möblerna på sej)

Waterloo, I am not in love, Power to all our friends
Hallå du gamle indian, Waikiki man, Bang a Boomerang
Love hurts, (men man hade ingen aning om det...)
Rullade gång på gång
Man låg och blundade och njöt
Njöt av livet, som man inte förstod att man var i
Man väntade på att ”det skulle komma”
Ungdomen var på nåt sätt bara en förberedelse
På livet…

Ändå har man aldrig mer
Fått det lika bekymmerslöst och enkelt
Nån mer gång…
Jag fick t o m en gammal stereo
För att de skulle slippa bashögtalarens härliga dunkande
Jag tror det var början på vuxenvärlden…
Man blev köpt, för första gången…
Men jag älskar fortfarande en bra baslåda...




Fri vers av LassO
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-03 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO