Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ett försök. Inledning till ett projekt.)


Vad ska vi ha fred för?

 

Fred, vad ska vi ha fred för?
Vad är det?

Barnen säger vi
barnbarnen till barnen som föddes och växte upp i kriget
så som deras barn också gjorde.
För barnens skull ska vi skapa fred, för att visa dem
ett annat sätt att leva
utan krypskyttar på taken och landminor i gräset.
Mormor minns inte
farfar anmäldes stupad pappa är försvunnen
mamma?

Barnen måste lära sig att inte hata
säger vi.
För barnens skull måste det bli fred.

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-03 22:17



Bookmark and Share


  aol
starka rader och ett djup som verkligen grep tag i min själ
2008-03-07

  Connie
Och där sitter vi i vardagsrummet framför TV:n. Snart är det krig och vi har köpt popcorn.
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger