Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvarter Himmelrik

Nu fyller mandelträd vår dalgång från igår
blomdoften sprider sig, bär löften som värmer
I ögonvrån kastar jag drömmar
och famnar trots smärta återstoden av dagen
Alla livsöden står stilla inför Korsvägens Hemlighet
Diamanter blänker bland kullerstensgatornas
knöliga tillvaro
Jag undrar om Jagger nån gång ska växla spår
alla bär vi upprorets mörka stämpel
en del beundrar den och tror den är en gåva
jag kan säga som många, och det kan jag lova
ångestlabyrinten blev dess slutliga destination
Nu bär min längtan mig åter till Kvarter Evangelium
och tom är min hand tills dess den får sin nådefulla
uppfyllelse
I rött och vitt strålar solen när den möter sin överman
Jag Älskar dig... Jesus




Fri vers av palle
Läst 465 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-05 11:32



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Bara titeln är ju underbar, sen har du skapat en fin dikt som tilltalar mig. Mycket vacker/B
2008-04-13

  Michaela Dutius
Ja vi har ett uppror inom oss som bara kan komma till ro i ödmjukheten och den mantel av rättfärdighet som Han lägger över våra axlar.
Väl diktat!
2008-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Samtidigt undrar jag om Dylan skall växla tillbaka.


Hallelujagatan 777, som Aage Samuelsen sjöng.

Underbar dikt, P!
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle