Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finansvalpens begär

Du har beräknat och
kalkylerat
vänt,vridit
och planerat
mätt och vägt
argumenterat
debatterat
protesterat
författat avhandlingar
långa
åsikterna har varit
många
du har
skrubbat
och skurat
här finns ingen du inte har
lurat
effektiv och klok
slutat slå dank
slutat va pank
pengarna dina växer på en
avlägsen bank
putsa och polera
gör något mera
plantera
och placera
va klok
va hal
kontrollen total
stryktålig och \"lojal\"
vaksam
vinsten fenomenal

cirkulera lite mera
låt inte valen
bli
färre
utan flera
stimulera
inspirera
dosera rätt
undvik att någon
blir
övermätt
låt portionerna
vara små
låt dem
hungriga gå
locka lite till
låt aldrig
denna
karusell
vara riktigt still
låt den snurra riktigt fort
så att ingen
minns
vad de
verkligen vill
eller
borde ha
gjort




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-06 11:44



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
där ville ett varande leva i utopia. Snirkligt vackert gjort.
2008-03-06

    Melona
haha

vad duktig du är!
skönt flyt med rimmen
som är bra
och texten får mig att skratta..
tack
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter