Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kall vind blåser över jordskorpan medan vi letar ord på marken likt pickande duvor


..mästaren och hans systrar..

 

En myriad av viktigpettrar i Stockholm
strömmade ut från teatersalongen Dramaten
tjitter tjatter kom från deras hängande hakor
som hissade upp och ner likt berusade brandmän på övning
gomspelet slog nio och föreställningen var slut

På den höga klockstapeln mitt emot satt en slapp ängel
hängandes och studerade spektaklet melankoliskt
med huvudet på sné och rökte en galouis
sträckte på sig och suckade inte ens när han föll

Sällskapet korsade Strandvägen mot rött ljus
blev samtliga grovt överkörda av en cementbil
som ivrigt kryssade fram i den täta trafiken
chauffören var kladdig av varm choklad
som han just spillt i sitt för övrigt sargade knä
han muttrade argt och masserad sig
efter att bilen hoppade till vid själva överfarten

Samtidigt i Härnösand höll en människa skenet uppe
för alla vackra övervintrade och skräckslagna deltagare
i den stora marschen mot självbekräftelse och lycka
Nu skulle danskompaniet ha premiär och alla lejon
samlades i entrén och viftade frenetiskt med armarna

Här satt en annan ängel och häpnade
magknipet kändes faktiskt hårdare här än där
och arrogansen dansade inte ens polka
rapporterade han hem till centralen

var är mina systrar och bröder hann
han säga innan månen gick i moln
och jorden snurrade ytterligare ett varv




Fri vers av micke marin
Läst 355 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-06 19:00



Bookmark and Share


  korpfjäder
En helt underbar samtidsskildring där du får med både storstadsmänniskans villkor och den lilla landsortshålans småskurna nattamat. Riktigt välskrivet som vanligt.
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin