Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gråhet

*

runt om våra fötter
yr löven omkring
likt alla minnen
i mig

molnlagret har tjocknat
och som skummad mjölk
försöker det kväva oss
till döds

kväva våra köldbitna händer
som efter ett tappert försök
till delad värme
hänger längs med
sidorna på oss

& våra blickar fryser
i takt med istapparna

(det är kallt ute)

*





Fri vers av lillapoeten
Läst 1180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-07 17:14



Bookmark and Share


    ingvar VIP
När detta skrevs ser Du hur, precis som minnena Du äger, hur löven yr omkring. Och molnlagret, som \"likt skummad mjölk\" försöker \"kväva oss till döds\" är en konkret bild av något hot, som vi nog knappast inte vill tänka på - men också helt tillräckligt att hota oss just somdet är. Jag upplever det som en stark bild av vad ångest kan vara - när \"den skummade mjölken\" trycker på utifrån (uppifrån!) och det kan kännas svårt att andas. Och att händerna försöker dela den värme som finns, men likväl endast \"hänger där längs sidorna på oss.\" Du, Lillapoet, kan konsten att göra konst av det självklara och DET kallar jag konst! Också dessa varma och härliga vårdagar som nu, kan vi nog alla minnas hur det är då \"våra blickar\" (hur banalt hade de inte varit med \"våra hjärtan\"!) fryser i takt med istapparna.
Kanske man skulle tycka att slutorden (de är kallt ute) är onödiga i detta sammananhang, men jag tror att till och med de \"platsar\" här som något av Din egen signatur coh att Du därför inte kan tänka Dig ta bort dem.
rader att ta till sg och glödjas av, för att de är så bra. Många, skrivna och oskrivna dikter av Din hand återstår att ta el av, förhoppningsvis. Och - som det sagts i andras kommentarer - man BEHÖVER poesi som denna!
2008-05-29

  © anakreon VIP
Kämpa vidare, värme är på våg!
2008-03-08
  > Nästa text
< Föregående

lillapoeten

Mina favoriter
Ensam hemma
Dunkel