Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
åsså hade jag sippat lite på en jameson..
och vedkaminen skulle vara tänd



..om du älskade mig..

 

Om du älskade mig
lika mycket som jag älskade dig

så var det dig jag hade stått och lagat mat till idag

då hade jag hackat löken och paprikan till oss

då hade jag rört ner de krossade tomaterna
och kokat de röda linserna mjuka för oss

och du hade kommit fram bakom mig och blåst mig i nacken
för att retas lite

om du älskade mig
lika mycket som jag älskade dig

då hade jag kokat pastan och kärnat ur oliverna
kalamataoliver skulle det vara bara för dig

då hade jag skurit fetaosten på getmjölk i kuber
och sköjt den färska babyspenaten under kallt vatten
för oss

och du hade kramat om mig bakifrån
bara för att du ville det

Sen skulle vi äta maten tillsammans vid vårt köksbord

om du älskade mig

 




Fri vers av micke marin
Läst 476 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-03-09 19:39



Bookmark and Share


  Blåbäret
så mycket som blir uttryckt i dina rader...längtan, saknad, kärlek och innehåll...du fångar nästan med magi in i raderna här...underbart
2009-01-26

  Ylvavirvla
smärtsamt vackert..
igenkännande.
2009-01-25

  Icca
Mycket bra skrivet! tack för en skön lässtund! stämmer väldigt bra..
2008-11-14

  veritaserum
:(
2008-10-27

  aol
just noggrrannheten i dina ord gör din dikt så god
läs min dikt ,älska, eller ,kär, båda önskar jag alla på vår jord...
2008-09-07

  Alfie M
Blir berörd av din dikt.

Gillar dina noggranna beskrivningar av maten.
Det är ofta genom detaljerna man berörs,
och det lyckades du bra med här.
2008-07-21

  AnnaMy
dikten speglar upp en bild i huvudet, mat och en längtan efter någon. det hör liksom ihop lite. fint!
2008-05-26

  Carola Zettergren
Helt undebart poetat om
längtanväntan...och god mat!!!!
2008-03-11

  korpfjäder
Kan man få lite tomatsoppa...???
Det du skriver borde få vilken kvinna som helst att helt enkelt smälta...
2008-03-09

  Lyckohäxan Enediel
Dofter, beröring, tankar och bilder i en vacker vemodig blandning...snyggt!
2008-03-09

  mayhem and order
Fint upplägg i texten och jag gillar verkligen vemodet i det hela. Fint!
2008-03-09

    tapetklister
mm. ljuv poesi med ett sting av sorg i berättarjaget över att duet inte tycks älska diktjaget lika mycket som denne älskar duet. Jag gillar hur du preciserar vad det är för slags mat och hur jaget skulle göra, hur duet skulle vara kärleksfull mot jaget. jag ser hur jaget står vid köksbänken och gör det som står. och jag ser duet gå fram till jaget, med vetskap om att det endast är vad jaget önskar.

bra!
2008-03-09
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin