Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljungeld

Du bars över skyn likt svalan till bo
du är en av dessa, som kommit till ro
du visa mig kärlek när trasig jag kom
du speglade nåden som läker det som
ropar när nöden sargat så svårt
och synden har plågat så oerhört hårt
du varit där själv, och visste så väl
att Gud vill barmhärtighet till den vilsnaste själ
Nu är du hemma, du stridit i tro
du vandrat till sist över bönernas bro
Nu kan ingen håna dig, eller sarga din häl
du är hemma hos honom som köpte din själ
Inga mer tårar på mullfattig jord
du äter med glädje vid nydukat bord...

Tillägnad Erland Strömqvist




Fri vers av palle
Läst 415 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-12 18:47



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
hemlängtan lyser från varje bokstav...vackert diktat
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle