Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han vaknade tidigt

Han vaknade tidigt dessa vintermorgnar.
Egendomlig till mods - egendomliga drömmar.
Livet hade kluvits itu.
En halva togs ifrån honom.
Den andra låg frätande i bröstet.






Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-10 10:08



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Denna smärta som så många bär på. Somnar och vaknar till en hård värld, med en smärta som man försöker dölja. Alla vet att livet kan sluta när som helst och då försvinner all smärta. Men även om jag känner att livet kluvits itu, måste jag försöka hitta någon tröst. Du har kanske funnit din tröst i diktens ord, där du har förmedlat din smärta, ditt lidande. Med få ord har du tecknat vad du känner. Denna dikt kanske inte ger tröst till någon, men den ger oss en vink om att vi i framgång och lycka, tänker på alla dem som vaknar med sin smärta.
Vi måste väcka upp ordet empati, att ha det ordet med oss, för även om jag mår bra idag, kanske jag inte gör det i morgon och då blir jag glad om jag känner av empati från en medmänniska.
Tack Björ! mvh matsman
2008-03-10

    papillon
Välformulerad, kortfattad och läskig - applåd!!
2008-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP