Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdomsord från en mörk decemberkväll

En afton som denna,
sitter jag med en penna.
Jag skriver en rad,
på ett gammlt pappersblad.
Du får inte tro, att jag är glad,
för strumporna luktar
magen den buktar,
skägget kliar, men i fönstret hänger julstjärnan.
Och rummet är varmt,
musiken är kass.
Men du, du ska inte röka brass,
för nånting vet jag:
hur dålig stunden än må va
är penna och papper
alltid bra att ha.




Fri vers av Stäff
Läst 427 gånger
Publicerad 2005-06-07 16:47



Bookmark and Share


  Morvern
Ah, äntligen en dikt där någon lyckats med snygga rim som inte är överdrivna. Mysig dikt, gilla den.
2005-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Stäff
Stäff