Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla gitarren

Jag tog en gitarr
från soprummet idag.

Trött stod han lutad mot väggen,
som om han behövde stöd.
En sträng saknades,
en annan hängde lös,
färgen mattad.

Jag fattade tycke,
för den gamle.

Hem bar jag honom,
under armen.

Jag putsade, jag fejade.
En krok i väggen och
ett snöre att hänga i,
fick han.

Men,
för gitarren gjorde det
detsamma.

Trött var den gamle,
lurad på sin sista vila.
På väggen i mitt rum,
gjorde han ingen nytta.
Hängde bara läpp,
spred ånger i min kropp.

Imorgon,
tar jag avsked.




Fri vers av Stäff
Läst 357 gånger
Publicerad 2008-06-23 01:18



Bookmark and Share


  Pontus W.U
varm text. tyckte mycket om den!
så en tanke:
låt gitarrerna leva!
skänk den till till någon som kan tänkas spela på den. ge den till tonåring som älskar musik. kanske vår nästa stora gitarrhjälte, vem vet?
2008-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Stäff
Stäff