Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parasit x 2

I.

Det bor en sate i min mun.
Under min tunga har han byggt sin koja.
Och vid min tand kedjat fast sig med en boja.
Så akta er noga för mig och min tunga,
för saten han kan mot vem som helst hårda ord slunga.
Så passa er alla, vad ni nu månne heta.
Bengt eller Agneta?
Kalle eller Gun?
För det bor en sate i min mun.

II.

Det bor en självömkande narr i mitt öra.
Han sitter på städet med foten i min bygel.
Sysselsätter sig med en massa fuffens och mygel.
Allt han hör blir avsmaksord,
som anfaller i enorm hord.
Även om orden är snälla,
kan han inte låta bli att gnälla.
Det finns inget du kan göra,
för det bor en självömkande narr i mitt öra.




Fri vers av Daybreaker
Läst 224 gånger
Publicerad 2005-06-07 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker