Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten sann historia om min dotter, då 5 år gammal (nu är hon 23 år)


Prästens namn?

När min dotter var liten gick hon på Kyrkans barntimmar på förmiddagarna. Själv jobbade jag på kontoret på ålderdomshemmet som var närmaste granne till kyrkan. På eftermiddagarna var min dotter och hennes lillebror hos sin dagmamma.

Minst en gång per vecka kom någon av prästerna in till ålderdomshemmet så jag kände de flesta präster ganska väl.

En eftermiddag när jag hämtade barnen hos sin dagmamma var min dotter extra uppspelt och studsade upp och ner samtidigt som hon sa:
- Mamma! Mamma! Idag var prästen med oss på Kyrkans barntimmar!
- Jaha, vad hette han då? frågade jag eftersom jag kände de flesta av dem och var nyfiken på vem som hade varit med barnen idag.
- Det minns jag inte, sa dottern och skuttade vidare.

Vi klädde på oss och gick hem. Hjälptes åt att laga middag, åt, diskade och plockade undan. Sen var det dags för "Bolli-bompa" eller om det var "Björnes Magasin". Vi sitter alla tre tillsammans i soffan och tittar på TVn .
Plötsligt skiner dottern upp som en liten sol och ser mig rakt i ögonen och säger:
- Mamma, nu minns jag vad prästen hette! Han hette GUD, för det sa han flera gånger!

 




Övriga genrer av Annette Andersson
Läst 503 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-12 19:12



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
helt underbar!
Precis som barns logik fungerar.
2008-03-12

    sunnanvind
skrattar!!! Underbar berättelse! Du berättar så man hör dig på riktigt ju!!! Hälsa dottern! Fina vovven oxå, ja du vet...PUDEL!!!
Jag vet att du samtycker;)
2008-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson