Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
promenad


är det vår

vi följde uthuggningen
för gasledningen
så sneddade vi över fältet
där havren växt

det klafsade
om stövlar och tassar
vi gick efter bäckravinen
vattnet har börjat klarna

strömvirvlarn runt stenarna
ropade efter strömstaren
men vi såg ingen
men han kommer nog

det ryker från skostenarna
och dalen luktar björkved
motorsågsljudet
överrustar hönsens skrockande

ur idalabergens granskog
lyfter dimmolnen
pågens distrubutionsbil passerar
till lanthandeln gällinge

hundarna sätter nosarna
i vattenfyllda sorkhål
tittar undrande på vattenspegeln
och glömmer grävandet

vi vänder in på gården
katten kommer springandes
molnen tätnar över bergen
det har ju inte regnat på en timma




Fri vers av tom boreland
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-15 10:16

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland