Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läs och begrunda


månen har fått draperier

vi ska på sillajakt i fjorden
och turbo har krupit
upp i soffan
tornado under sängen

vi såg ingen måne
gråa slöjmoln
gråa draperier
skyddar för insyn
så att råttorna
kan knapra på sin ost
i lugn och frid

vi ska sätta senare
så vi slipper strömsättningen
månvattnet
tidvattnet
det finns
och kan vara besvärligt
fjordens andedräckt
kan dra
garnen till havs

tornado vill klättra
upp på hyttsoffan
och inspektera
när garnen rinner
akterut

turbo tar det lugnt
han vet
i snarkningarna från britsen
projeserar han bilden

i morron ser vi
månens draperier
i ett annat skimmer
det var någon
som sa
att det kallas moln




Fri vers av tom boreland
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-16 23:03

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    huldran
Så fint poetiskt beskrivet. Gillar din slutkläm om molnen. Man kan tolka det på olika sätt. Beslöjande och sedan kommer klarheten.
kram Linda
2008-03-20

  sister mary
Som en gråtonad akvarell i månmörker, där turbo och tornado bidrar till penseldragen.
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland