Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I begynnelsen var ordet

Att fråga efter ett ords betydelse
är egentligen meningslöst.
Betydelsen förklaras ju med andra ord
men inga ord, oavsett antal, kan exakt återge verkligheten.
Det finns ord som beskriver verkligheten (ordet)
Dessa säger dock lite om verkligheten.
Varje ord uttrycks, med andra ord, med andra ord.

I samma stund som vi namnger
våra tankar, känslor, skeenden och ting
reduceras dessa och mycket av förklaringskraften
rinner ut i intet.




Fri vers av Uttern
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-17 10:17



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Det här med ord är knepigt och fascinerar! Alla tolkar vi ordens betydelse olika. Så länge vi har en bokstav kanske vi är överens om betydelsen, men blir det fler är tolkningarna lika många som det finns människor!
Bra skrivet!
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Uttern