Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dotter sol men ditt rätta namn är liv


Jag ser dig...

har sett dig slåss mot
drakar och troll
varit prinsessa och
spelat en och annan roll
jag har sett dig
skratta
dansa
sjunga
gråta
skrika
ibland vet jag inte vad jag ska göra
för att din sorg ska
ge vika
jag tröstar
jag bär dig
blundar ibland
vet
att du själv måste leta svar
på de läxor
livet ger dig
håller mig nära
på avstånd
ibland
men finns där när du
söker
undrar
och behöver min hand
en varm famn
jag har sett dig med känslor
bolla
med dina tankar
trolla
sett dig drömma
klättra högt
hoppa långt
sett dig våndas när utrymmet
blivit för trångt
har letat dig
aldrigt gett upp
du är en blomma av
den finaste sort
väldoftande skön
modig och stark
vek och skör
en stjärna
min sol
du till himelen hör
du duger
du är bra
du måste inte alltid vara glad
du får sura
protestera
och bråka
det är en del av detta
att lösa livets gåta
finna väg
finna sätt
sant...
det är inte alltid lätt
men i ditt hjärta finns svaret på
frågorna du bär
en del av mitt ljus
gömmer sig för alltid där
om jag trodde det var klokt
skulle jag servera dig din
dröm
laga varje sprucken
söm
slå undan varje hinder
krossa varje mur
trotsa varje ström och
korsa alla hav
om sant jag trodde att det
styrka gav
men jag vet hjärtat mitt
att ditt liv är
just ditt
när du av allt får nog
göm dig i din
barndoms skog
där ska träden viska

alltid älskad
alltid sedd

fåglarna ska kvittra

alltid älskad
var inte rädd

lev i den känslan och njut
du är din egen
helhet
och värd att älskas just för den
du är på
väg
mot en annan strand än min
och där
ska havet i
dina ögon
blänka
och varje våg
ska en tanke om kärlek dig skänka
och vinden ska stilla
viska ditt rätta
namn


alltid sedd
alltid älskad


va inte rädd



(för när du än önskar och behöver så är jag beredd)






Fri vers av Rolfsdotter
Läst 324 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-18 10:00



Bookmark and Share


    snöö
Så mycket tankar som nog många föräldrar känner igen sig i, så även jag. Väldigt bra formulerat.
2008-03-21

    sunnanvind
underbart!!!
2008-03-19

  Leif Furstedt
Många kloka sanningar och ytor att växa på. Vackert
2008-03-18

    Sleepy
Den var bra Känner igen det du skriver om.
2008-03-18

  Elaine.S VIP
Beskriver så bra det svåra i gå bredvid
Att finnas men ha förstånd att vänta

Gillar rytmen , gillar innehållet...känner igen.......
2008-03-18

    Maria Malm
Helt underbart skrivet.
2008-03-18

  Ronny Berk
så känslovarm den texten i sin finstämda framtoning... en hyllning
väl tänkt och skriven...så flyhänt löper texten och så väl förmedlas budskapet...ja...
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter