Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något vi alla behöver mer av....


Värme och kärlek


Sol, skänk värme och glädje
till oss i kalla nord
lär oss att dela med oss
till alla på vår jord

Låt våra hjärtan brinna
av kärlek till allt liv
så människor kan sluta
med krig och bråk och kiv

När ska vi människor lära
att allting hör ihop
har vi glömt bort att höra
på själens tysta rop?

Den ropar efter värme
i livet som är hårt
att hjälpa andra människor
är inte alls så svårt

Att glömma bort vårt ego
och leta fram vår själ
ta fram det gömda goda
som vill varandra väl

För jorden är blott ett land
När ska vi lära oss
att leva bra tillsammans
från fördomar kasta loss

Ingen kan göra allting
men alla kan göra nåt
låt kärlekens vackra blomma
i hjärtat skjuta skott




Fri vers av Margaretha Garp
Läst 493 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-18 17:11



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra !!
2010-08-08

  * Ammi *
bra uppmaning, men jag tror inte att människor kan lära sig det .. värme och kärlek till alla, javisst är det en innerlig önskan.
2008-03-18

  Ronny Berk
finskrivna tankar att högt värdera och omfamna...rimriktigheten förhöjer läsvärdet och förstärker budskapet...jag tycker om den texten...ja...
2008-03-18

    Lotta Valentin
ooh,så fint men sant.
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Margaretha Garp