Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..så gilla läget..


en maskros
en frökapsel
en storm

ett äventyr
ett ruskigt regn
en landningsbana

bakar lussekatter
äter frukost
löser gåtor

kapar alla trossar
det meningslösa får ligga
var beredd på floden nu

nästa prov
nästa bedömning
en evig cirkel

vad faller dig i smaken
hur vill du ha det
råstekt potatis eller fullkornsris

hund eller katt
krokodil eller lejon
fågel eller fasan

någonting har förändrats varje morgon vi vaknar
varför gråta eller skrika över den sura mjölken
lika bra att skratta och jubla likt en vansinnig

små tvesjärtar härskar över jorden idag
obegripligt javisst
men du kan ändå inget göra

så gilla läget




Fri vers av micke marin
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-18 22:37



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Min första tanke är också att den är uppgiven men den försvann och nu tycker jag istället att den är en uppmaning till att helt enkelt leva sitt liv så gott man kan.

Visst livet består av en massa val men våra \"små val\" betyder ganska litet i den stora helheten. så varför bry sig så mycket om den , nej , lev livet och gilla läget.
2008-03-18

  korpfjäder
Känns lite uppgivet det där. å andra sidan handlar kanske livet om att låta sig styras av tvesjärtar utan att förlora friheten?
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin