Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älvor kan vara lömska, de lurar gärna män i fördärvet. Låter man sig förföras av deras konster får man en oförglömlig kärleksnatt men blir galen på kuppen.


Älvors Dans

 


En natt vaknade jag av älvors dans
ett märkligt ljus trängde in i mitt rum
Yrvaken gick jag upp och såg ut genom mitt fönster
det var en ring av ljus, älvor dansade som i trance
jag blev häpen, stod där tyst och stum
Stilla dansade de över ängen
ett magisk ljus skimrade över nejden
deras cirklar tycktes bilda nåt slags mönster

Jag blundade och hörde  röster
likt en änglakör

Alla ord som du sparat
eller den kärlek du aldrig fick
glöm det
livet är bara ett billigt trick


När jag tittade upp igen svävade de
långt över marken, strax bakom huset
de såg på mig med ögon som var förtrollande svarta
våra blickar möttes några magiska sekunder
Det var deras ögon och det där ljuset
ja, jag svär att ängen för ett ögonblick tycktes brinna
och mitt rum badade i ljus
då förstod jag att det jag såg måste vara
ett av dessa under
de flesta av oss aldrig får uppleva

så hörde jag sången igen
genom väggen in till mitt hus

Alla ord som du sparat
eller den väg du aldrig gick
glöm det
livet är bara ett billigt trick


så dansade Älvorna sakta bort
men cirklarna de fanns kvar
dimman smög sig in över ängen
och kvävde allt ljus
men jag tyckte att jag hörde ett kort ”kom med!”
Så jag svävade ut genom fönstret mot älvornas ring
det var en konstig känsla, som ett märkligt rus
en älva sa  ”ta min hand !”
och jag förstod ingenting
sen såg jag ljuset över ängen en sista gång
När gryningen kom vaknade jag av att jag frös

jag låg naken i gräset och undrade varför
då hördes en sång från en envis änglakör

Alla ord som du sparat
eller den kärlek du aldrig fick
glöm det
livet är bara ett billigt trick

 

P.G




Fri vers av Peter G VIP
Läst 1124 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-03-20 22:40



Bookmark and Share


  Magica VIP
Denna var riktigt bra!
2020-08-01

  DominiQueen
Ååå vilken underbar resa, nu somnar jag om med ett leende, Tack fine poet.
BOKMÄRKS

Fortsätt skriv fantastiske Du
DominiQue
2016-04-11

  Lynx63 VIP
Ibland läser man saker, men man hittar inga ord.
Så är det denna gång, den är bara för mer.
COOL
UNDERBAR
MYSTISKT




2013-05-30

    ej medlem längre
Mystiskt sagolik och djup är texten din som jag nu hittade-bokmärker och inspireras av!
2010-11-21

  Michaela Dutius
Tycker mycket om den här texten
2010-10-01

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag tycker om ditt sätt att skriva. Den här texten är som en saga,
men \"livet är ett billigt trick\" tycker jag stämmer med mycket i vår nuvarande verklighet. Här finns det mycket bilder och stämningar att ösa ur......applåd
2008-03-29

  Gunilla VIP
Härligt!
Skönt diktat!
Glädjespridning!
2008-03-20

    Furious Stylez
\"Livet är bara ett billigt trick\"

gillade den delen skarpt men älvor i allmänher har jag svårt för :P
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP