Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och glad påsk, vartän du är


& det är den
där tiden på
året då tillvaron
visar sig mest
som en stor hård kuk
och man går sönderknullad
som en enkelriktad
innerstadsstress
mitt i en för stor skog
med ett litet jävligt onödigt
hjärta som slår och slår en

och hoppas på trolldom
lite skrivklåda
en liten låda med en skatt
kanske någons
spillda skratt mitt i lovligaste
livet


och så ber man till en gud
man inte ens tror på
att hon ska sända någon
inseglande mitt där
mars är ett jämnt mellanrum
mellan raderade rader

någon som ger en sanna lögner
och solsken
för nu är man mer än galet trött
på att
vara trött

så ge mig lite medmänniska
i de mentala korridorernas irrbloss

ge mig något som leder någonstans

snälla
lägg bara ett huvud mot mitt bröst
och säg att jag har ett hjärta
att det hörs

då jag tvekar

sen förstör vi det
tillsammans




Övriga genrer av MissAbstraktInBaktakt
Läst 726 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-19 17:00



Bookmark and Share


  mayhem and order
\"ge mig något som leder någonstans

snälla
lägg bara ett huvud mot mitt bröst
och säg att jag har ett hjärta
att det hörs

då jag tvekar

sen förstör vi det
tillsammans\"

Kruxet är att det gör mindre ont att slita ut det själv och karva runt än att någon ska göra det åt en men att göra det tillsammans, ja då är man ju i alla fall två (nån enda jäkla gång)
Du e grym, som alltid, sticker orden som nålar i revbenen.
2008-04-01

    Mattias Karlsson
Jag tycker att den här texten är superbra! Bara en fråga: har du medvetet eller omedvetet tillverkat raderna:

en liten låda med en skatt
kanske någons
spillda(...)

från tankegången:

en liten låda för en katt
kanske någon
spillning

???

Och tro inte att jag försöker komma med någon dold kritik här, jag såg bara likheten och tänkte att om jag hade skrivit så, så hade nog de radernas inspiration kommit från kattlåda och spillning.

När vi ändå är inne på djur, så måste jag fråga dig och allmänheten: är det tradition att äta hare (påskhare) till påsken? Eller är det en sammanblandning med påskharen som mytisk figur och äggutdelare? Jag fick nämligen höra av en bekant att man äter hare till påsken (vet att inte du gör det i alla fall:)

puss/M
2008-03-19

  sol
glad påsk
jag är här!

mm, jag håller med shin
inte så mysigt
känns det
lite som taggtråd nästan

gärna lite knullad
men sönder..nja

men jag älskar ju dina ord
ett hjärta som slår och slår en..

puss
2008-03-19

  Shininkagemusha
Ajajajajjj. Det gör ont att läsa, språket slår som en rostig taggtrådspiska.

Inledningen greppar en i kulorna.Och vrider om. Starkt.
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

MissAbstraktInBaktakt
MissAbstraktInBaktakt