Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnären är Kjerstin Krantz

Först var urtidsvarelserna oformliga i lera för att ta mer och mer fast form




Sången om Aurgelmer

 

Dag innan jord var danad

natt före rymd formad var

 

urtidens jätte ur etter kom

lerig vag oviss han synes

 

gastande i tidernas gryning

 

Thrudgelmer, thursen son

växte och ville sig väl

 

härdades starkare hårdare

glaset drejad i hettans gass

 

lyssnande i ljusande dag

 

Tredje var så Bergelmer

bergfaste rimfaste thursfaste

 

förste var att sörjande falla

tredje att leva böljande blod

 

kvädande i åldrarnes ände




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 814 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-24 21:34



Bookmark and Share


  Bengt VIP
Fantastisk! Man får verkligen färdas till en annan tid.
2008-04-15

  Prometeus
Spännande poesi. Aurgelmersaya.
2008-04-07

  Antropofagen
Detta är bara så snyggt. väcker nyfikenhet om dom fornnordiska sagorna. Och bilden sitter som en smäck på toppen!
2008-03-30

    Bodil Sandberg
aaaaaaaaaaaaah vilken njutning..underbart konstfullt!!!!!
2008-03-27

  Vind
Lite skapelsehistoria i gammelnordisk (skön) språkdräkt och känsla, fungerar väldigt bra hela vägen till sista stavelsens slut.
2008-03-26

  korpfjäder
Det gär gillas. Mustigt, med glimten i ögat och ett skönt flyt i språket! Och bilden. Mmm
2008-03-26

    Nattviol
men.. var FÅR du dina
fantastiska ord ifrån?
som att förflyttas bakåt
i tiden på nolltid!
det är jord, det är blod
det är kväde... så sant!

och konstverket -
vilken fantastisk bild!
bara älskar den..
*går igång på alla
cylindrar här!*
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP