Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista striden är.....NU!

Kanske var hon
det ouppnåerliga målet
han drömt fram
för att alltid ha något
att sträva efter

Kanske hade han målat henne
i vackra färger
ett porträtt
som ingen kunde förlika sig med

Stora känslor
för utopister
borde kvävas
lobotomeras
och lungor
snöras åt

För det är så det är
med människor utan mellanregister
vulkaner
slår över
aldrig saktar ner
brinner
brinner
tills livet tar slut
tills de inte längre har
något kvar att ge
för att tända sig själva
på nytt
lågor
lågor
svavlet sakta faller
färgar marken
askgrå

brända jordar
brända broar
odlas
och en handfull flagor
formar
nya kroppar

För den som aldrig vågar drömma
kommer heller aldrig att finna

Livet Friheten Kärleken

Jag begraver Don Quijote idag
för ute skiner solen
och jag hoppas att det är du
som ler mot mig
när jag äter av hans aska

Vila i frid, min vän
låt väderkvarnarna brinna!




Fri vers av Pontus W.U
Läst 887 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-03-20 18:22



Bookmark and Share


  Malinosa
Vad sorgligt. Dog Don Quijote?
2008-03-25

  Sländan
Älskar och bokmärker
2008-03-23

  Larz Gustafsson VIP
Brinna, brunnit, brann...

Under askan glimmar glöden.

Intressant det där med människor utan mellanregister.

Men har man något att falla tillbaka på brinner man aldrig ned totalt.
Hellre brinna än försvinna.
2008-03-23

  Ilona _L
Jättefint Pontus!
Känner igen mig (0ch andra!) i denna dikt...


\"Stora känslor
för utopister
borde kvävas
lobotomeras
och lungor
snöras åt
För det är så det är
med människor utan mellanregister\"

Snyggt!
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U