Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I världens värld bojor


Ett skruvstäd med tre skruvar
av en ring runt din hals
hängs livet på en skör tråd
Ingen av skruvarna
inställd på humanitet
alla skruvas sig själv
Utan att vara skälig
för dig ta dig fram själv
makten över egna livet

Vad då frihet och valfrihet
Vad då lojalitet och solidaritet
Både politiskt och markanden är girig
Slås för individ och jämlikas begär
rättigheter likväl skyldigheter
för deras egna vinning skull
Spel i falskhet är vad det är
medans de som inte har makten
hängs livet på en skör tråd förgår

Ett skruvstäd med tre skruvar
av en ring runt din hals




Fri vers av mrKeyword
Läst 554 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-21 10:52



Bookmark and Share


  opheliavampira
Håller med Michaela
och applåderar
2008-03-21

  Michaela Dutius
Intensiv med metaforer som målar bilder medan jag läser.
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

mrKeyword
mrKeyword