Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora DammsugarPredikan


En svensk tiger
drar sitt strå till stacken
hundra hål i nacken
svansång och dragtång
tandlös tiger

Någon klär sig
för att smälta
in som blomman
i den oroliga tapeten
anpassar sina Jag
tillsammans skapar
Normen
ingen trivs
men ingen vill kliva ur
för tåget kanske skenar
när det ser Dig

Ingen vill ju gå naken
ingen vill uppleva
de stirrande blickarna
när du gråter
svär
dansar för hjärtats skull
kylan in i benmärgen
där ute
tystnaden
Isoleringen
för
Du borde veta att
man inte bör skratta på fel sida av gatan
man bör inte kliva ut ur duken
för tavlor är till för att tittas på

(erkänn att tanken kittlar dina Ajax-skadade nerver)

Han log lite nervöst
för att de andra inte skulle upptäcka
att även han tänker på rumpor ibland
att även han önskar att lämna disken
köpa en biljett till Nånannanstan
och säga upp sig för gott




Fri vers av Pontus W.U
Läst 901 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-21 18:33



Bookmark and Share


  jojanni
Att inte vara annorlunda eller att faktiskt våga tillåta sig få vara det...jaa det säger en hel del om relationer och mänskligheten. Tummen upp för en kanondikt!
2008-06-15

  Latifa Baker
tänkte skriva \"ingen kommentar\" men var rädd att det skulle missuppfattas - så jag skriver \"stor kommentar\"
2008-06-08

  Elaine.S VIP
Det finns så många måsten men den texten manar till eftertanke
2008-03-25

  Malinosa
Den här dikten förmedlar verkligen känslan av att inte vilja vara annorlunda än alla andra. Jag tycker sista strofen skulle kunna vara en egen dikt (den känns befriande).
2008-03-25

  Sländan
Du är så bra, så bra som vanligt!
2008-03-23

    Delethee
Du är en duktig poet.
2008-03-22

  Michaela Dutius
Andlöst och hänförd njuuter jag din text- sååå bra!
2008-03-22

  Ilona _L
I like! :-)
2008-03-21

  opheliavampira
Denna text drog mig med sig från början till slut
Gillar tempot
sanslöst skönt skrivet
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U