Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsvart

Smakat för mycket
bräckt av min längtan
famnar i natten, drömmar som far..
ser bakom ryggen, skuggan jag kastar
minns det jag givit, och allt det jag har..
våren bär bud snart, ängsblommor doftar
målar med hoppet, färger som bär..
då skall jag jubla, sjunga för evigt
minnas blott glädjen som famnat mig här..
nu ristar sorgen, djupaste fåror
det droppar av ångest, floder av svett..
men en dag ska frihet vara det enda
som fyller vår tanke, som guidat och lett..
oss in i den djupare livsdimensionen
där regerar för evigt den uppståndne Människosonen!




Fri vers av palle
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-22 21:02



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Vilken fin rytm det finns i denna! De tre första raderna känns klassiska och jag får känslan av att läsa ur en tryckt diktsamling. Vändningen i mitten \"Då ska jag jubla ...\" är mycket vacker.

Den innerliga andligheten är närvarande, som i de efterföljande. Det bästa jag läst av dig hittills! Stor applåd!
2008-03-28

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker och mycket mycket sann!
2008-03-23

  Larz Gustafsson VIP
Amen!
En dikt som dryper av balsam!
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle