Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvantitetstanke

Stor Lincoln, feta löner, måste vara, det enda bara
lyckats har du, står där stylad, sista snittet lagt
botox eran är nu inne, lite till, fyll på, fyll på
yta,yta, kan du flyta, siliconet bär, endast här..
vilken absurditet, ja jag vet..
inget är vad det synes vara
allt ryms mellan Bert och Skara
om nu ingen ropar \"Fara\"
producera, mycket mera ingen rast och ingen ro
snart kan var och en på jobbet bo
Kärnfamiljen har vi krossat, den tycks vara en schablon
sambo, särbo, närbo, nabo allt går bra i Svenska sorgebon
Vem söker längre bort, bland glömda skatter
när allt vi ser är yta blott
vi går omkring på glasskärvsbeströdda gator
där tomhet möter oss i neonbelyst skyltdekal
djup är dypölen där Sverige lagt sig till ro
Profitdjungelspöket det jagar förgäves
ty människosjälen är född för något högre
Anden längtar till högre sfär
ej djupt ner i dyn den finner, men högt ovan där...




Fri vers av palle
Läst 204 gånger
Publicerad 2008-03-23 10:30



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Precis som i \"Havsmiljö, Under\" kan man här se en skildring av människans behov av något högre, en andlig hunger som gör oss till sökare.

\"vi går omkring på glasskärvsbeströdda gator
där tomhet möter oss i neonbelyst skyltdekal\"

är en målande skildring av hur ytan där vi vandrar kan se ut.
2008-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Amen!
One step beyond!
2008-03-23

  Michaela Dutius
ja högt ovan där- skönt att det finns där
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle