Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsmiljö,Under

Djupt ner i havets böljande blå
finns det en hemlighet som alla kan nå
bland färgglada sjöhästar, och koraller i mängd
finns det en verklighet som inte är trängd
söker man staden som det viskas om här
du känner till det namnet \"Atlantis\", den bär
det finns en kodbok, när man söker sig dit
den öppnar sig sakta, när man utövar sann flit
den som söker han finner,den som beder han får
det öppnas för den som bultar, den skördar som också sår
men man måste låta sig föras av Anden ut på okänd mark
och följa Honom som talar, då kan man växa sig stark
på havsbotten finns också vassa koraller
och brännande maneter passerer, i parti och minut
men om vi följer Anden så får deras strävan ett slut
när vi följer så flyttar sig bergen, för Honom som leder
oss fram, vi vandrar helt utan rädsla, ej längre vi bär någon skam
för allt blev naglat fast där, på Korsträdets blodiga stam!





Fri vers av palle
Läst 226 gånger
Publicerad 2008-03-23 10:58



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Intressant sammansmältning av det gåtfulla Atlantis och sökandet efter en andlig sanning. Originell kombination som jag aldrig sett tidigare.

Formen och själva det visuella intrycket får sägas passa mycket bra till det berättande, beskrivande innehållet. De långa rimmade raderna böljar fram som undervattensströmmarna. De tre sista rimmen borde få komma till sin rätt och avsluta varsin rad, tycker jag. Då måste i så fall tredje raden nerifrån bli kortare, till exempel
\"ty bergen ger ger rum då Han leder oss fram\" eller någon annan formulering.

Slutradens liknelse är mycket mäktig!
2008-03-24

  Larz Gustafsson VIP
Det himmelska Jerusalem är dock ingen sjunken stad.
Som Atlantis.
Eller Rom.
2008-03-23

  Michaela Dutius
En underbar dikt om den stora Sanningen!
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle