Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gör inget bara man menar väl

Tanketomt och apatiskt
på en måndag
några minuter över två
nykter
trött i kroppen
klarvaken i huvudet
undrar jag
om katten kan minnas alla sina liv
och om det är därför de inte bryr sig om vad folk tänker



Och så här
trettiosex år efter min mammas tårar efter hennes graviditetstest sitter jag och studerar mitt liv och undrar om det kanske ändå var meningen att det skulle bli som det faktiskt blev
Hon har alltid gjort sitt bästa för mig
trots att jag slarvat bort den eventuella manualen till mitt liv
och istället för att följa instruktionerna från a till ö
så grips jag av panik ibland
slår bakut
och river ner allt för att ta mig ut
för att visa min mor
att jag minsann kan själv
att jag klarar mig
att jag är stor nog för att fatta beslut
som bara råkar vara så idiotiska ibland
att jag känner tacksamhet för att min hund som ser mycket
saknar både moral och talförmåga




Övriga genrer av opheliavampira
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-24 14:24



Bookmark and Share


  Mike
I andra stycket så förvandlas den här texten till något enormt. fantatiskt språkbruk, underbara formuleringar och en självinsikt som man inte kan göra annat än att imponeras av. underbart!
2008-03-24

  mikael ejdemyr VIP
Andra halvan är enorm. Den första skulle jag klara mig utan.
2008-03-24

  Michaela Dutius
Helt fantastikt fin uppgörelse med dig själv i poesins form
2008-03-24

  Sanningsägaren VIP
åh gillar denna som fan
ett samtal med sig själv
en insikt så god som någon
och med en touch av humor
i slutet så blir den komplett
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

opheliavampira
opheliavampira