http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=2404

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pater Noster - Reflektioner kring Herrens bön
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=2404




Vår Fader och Moder ~ I


Fader

Du vår Fader och Moder
efter vilken allt vad fader heter
har sitt namn
och från vilken allt vad moder heter
har utgått.

Du som är ursprunget
till allt manligt
och allt kvinnligt,
till allt föräldraskap,
och till och med kärleken själv.

Du som vill att vi ska förstå
hur Du ser på oss
genom bilden av en kärleksfull förälder.

Skänk oss det inre liv
som ropar: "Abba!", "Pappa!", "Mamma!"


__
Matt 6:9
Luk 11:2
Ef 3:15
Rom 8:15




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 799 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-24 17:23



Bookmark and Share


  LenaLisa
Jag ser att du har formulerat om meningen som jag först inte förstod. Nu är det glasklart. Mycket bra formulerat, tycker jag.
Jag förstår att det kommer mer och jag ser fram emot att få ut mer av bönen Fader vår genom det du skriver.
Tack, Mattias!
2008-03-27

  LenaLisa
Nämen, när jag läser texten igen så finns inte frågetecknet kvar längre. Det var det lilla ordet \"vi\" som jag inte såg förut!? Alla ord är så viktiga!!!
\"Hjälp mig förstå det stora i
att vi förväntas relatera till Dig
som en kärleksfull förälder...\"
2008-03-24

  LenaLisa
Den är bra! Men jag är inte riktigt säker på att jag helt förstår...
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson