Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Träd har sina egna signalsystem som först på senare år börjat bli kända.


Träden talar


Träden talar

Vi hör dem inte
(lika litet som vi ser porsens doft)

Ändå finns samtalet där

Ogripbart, obegripligt

Vi kunde lika gärna
vara från olika planeter

När fåglarna tystnar
under dovsinta middagstimmar
går ändå budskapen
från träd till träd

Kanske bäst att inte vara här
om man inte är schaman

Schamanen själv
blir ett träd -
talar med sina likar

Vill jag vara här
när träden fäller sin dom?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 680 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-03-25 15:12



Bookmark and Share


  Vind
Jepp, träd är speciella och har sina trädligheter (aka personligheter). Nya rön verkar bekräfta träds fältmedvetanden, vilken ger oss intressanta perspektiv. För övrigt en väldigt fin dikt, utöver budskapet i den.
2008-03-27

  Maria Zena Viklund
ja med sameblod i kroppen vet jag att träden talar, vackert!
2008-03-27

    tungspets
Wow, tänkbart. Så otroligt att du skrev just att träden fäller sin dom, när det oftast är vi människor som fäller träden. Gud så otäck tanke att de kanske planerar en hämnd just nu, men varför inte, så att vi kan lära oss vår läxa?
2008-03-27

    Martina Östlin
En underbar dikt - lika underbar som en flerhundraårig tall, och det vill inte säga lite!
2008-03-27

  Carola Zettergren
Magiskt poetat!!!
2008-03-27

  Jessica Ebbesson
Ska tänka på din text nästa gång jag går i skogen, eller varför inte, när helst jag stöter på ett träd..
2008-03-25

  vera gade VIP
Ja du P. du la också märke till \"dovsinta\"- det ordet måste jag bara komma ihåg!
Minns ni Swift med Gullivers resor- han skrev också om yahoos- de djuriska, omoraliska människorna , där herrarna var ekträd och människorna deras slavar.
2008-03-25

    papillon
Som svar på frågan i de sista två raderna - nej huvaligen, och ändå har jag uppträtt mycket artigt mot de flesta träd jag stött på - det är väl en del julgranar som ligger mig i fatet........
En härlig och tankeväckande text! Det är kanske just under de där dovsinta middagstimmarna som budskapen går genom skogen - undra på att fåglarna tystnar.
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP