Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndagen den 24 mars 2008, annandag påsk


Månsken under påskhelgen (dagbok)

På långfredagen var det fullmåne. Fru Katt var mycket påverkad av detta (trots att hon är kastrerad!) Hon hoppade gång på gång upp i mitt sovrumsfönster och "solade" sig i månskenet. Vid ett par tillfällen hade hon en mycket ljudlig konversation med månen ... eller ville hon att jag skulle komma och titta kanske?

Tant Hund har fått många och långa promenader under påskhelgen och sedan sovit djupt och gott när vi tittat på TV, så djupt att hon flera gånger snarkat. Sist varje kväll har det blivit den vanliga kvällsrundan.

Efter kvällsrunda har alla sedan somnat gott i sina sängar och korgar... i två timmar! Sen börjar nattvandringen (som när man hade småbarn!). Det brukar börja med att Tant Hund går runt för att, ja, liksom kolla läget i huset. Då passar Fru Katt på att lägga sig i hundkorgen. Tant Hund går då ut i hallen för att lägga sig på dynan ... men där har redan Fröken Katt slagit sig till ro. Då kommer Tant Hund och buffar och slickar på mig. Då är det bara att gå upp, ta Fru Katt i famnen, natta Tant Hund i korgen och sedan ta med Fru Katt till sängen.

Alla somnar om ... i en timma eller så! Då ska Tant Hund dricka vatten i köket och då passar antingen Fru Katt eller Fröken Katt på att ta hundens korg. Den andra katten tar då raskt dynan i hallen och Tant Hund blir utan sovplats. Då kommer givetvis och väcker mig. Bara att stiga upp, hämta katter och natta hund i korgen igen.

Så där har det sedan fortsatt fram till niotiden på morgonen då givit upp och stigit ur sängen för att göra morgonkaffe... då somnar alla de små djuren så sött!

Ja, nu har vi nu hållit på så varje natt det varit månsken. Just ikväll är det mulet och snöar och jag hoppas att det fortsätter så hela natten. Då kanske jag får sova hela natten... ?




Dagbok av Annette Andersson
Läst 224 gånger
Publicerad 2008-03-26 00:05



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Ja, dom mest konstiga varelser lever upp i månsken!
Mycket roligt skrivet om hundlivet!
2008-03-26
  Annette Andersson
Annette Andersson