Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
besök i träslövsläge


besök

Björn svetsade på
de sista anoderna
på rodret
Wiilly släpte på wiren

sakta gled ejdern
med nymålad botten
och nya anoder
ner i hamnen

vi tankade 350 liter
tog ett ärevarv
i inre bassängen
så stack vi ut

sjön gick vit
och till förste pricken
hade vi den
på låringen

från pricken till klåback
snett akterifrån
farten ökade
även strömmen hjälpte till

från klåback rakt akter
smörgåsarna
och coredbeefen
fyllde magen

halvlä efter nordstö
och kaffet tog slut
en termos
på tre och en halv timma

hade sagt klockan ett
prick klockan ett
la jag förtöjningarna
anneli väntade i bilen

somade som en sten
plötsligt var jag
i träslövsläge igen
nu körde jag hem landvägen




Fri vers av tom boreland
Läst 421 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-28 22:46

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ***Wicke***
Den ena resan är inte den andre lik, men likförbaskat så har man oftast sidsjö.
Ett rullande kaffe i en rullande berättelse.
2008-03-29

  Håkan Tendell
Härlig Hemingwaykänsla i denna.
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland