Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..främlingen..


trädet vid slutet av fältet
främlingen vid torgets ände

undviker människorna
ser misstänksamheten

ansträngda skratt
försvårar avståndet

livslögnen förvirrar mig
strävar mot ensamheten

det finns jordgubbar på fältet
det finns syrsor och grodor
i gräset och i bäcken som porlar

jag väljer tystnaden







Fri vers av micke marin
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-29 00:23



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Det var en fin dikt och jag skulle också välja tystanden du...
;o)
2008-03-30

  korpfjäder
Jag är gärna tyst med dig.
2008-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Därmed väljer du det äkta framför det artificiella.

En fantastisk dikt.
Den tilltalar mig verkligen.
Budskapet är angeläget.

\"trädet vid slutet av fältet
främlingen vid torgets ände\"

Detta har en ödslig men samtidigt vacker klang.
2008-03-29

  Elaine.S VIP
Tänker på utanförskap, att det som finns för en del människor inte existerar för en annan del. Kanske finns längtan men avståndet är eller har blivit för stort.
2008-03-29

    Issand. VIP
det var mycket på samma gång
får inte ihop slutet

läser igen
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin