Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från bron


resande

jag tittar ner i virvlarna
på kretsloppet
snöstormen förde flygande kristaller
mot bergen
ovanför gällinge

resan har gått genom
stockaredskvarns gamla
trötta dämmen
störtat nerför håforsen
i virveln under kärrets bro
ser jag ett resande ansikte

nu blir det resa ett tag
nerför försarna mot stuv
ett hopp över den ramponerade fördämningen
sedan en vindlande resa ner mot stocken
passerar ruinen av klosterdämmet
under landsvägsbron

stannar till innan järnvägen
ett samtal med Stig på Lurendal
slöresa under järnvägsbroarna
tittar förstrött på de tvåbenta julgranarna
med glittrande huvudbonader
av allehanda drag

vändelsöfjorden ligger framför
och med baltiska strömmen
är man snart
i nordsjön igen





Fri vers av tom boreland
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-29 11:32

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland