Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
innan fåfängan


monalisa

visst söps det på monalisa
en explorer inanför jackan
och cola från baren
Frillesås taxi förde oss till Åsa
där vi spöade göteborgare
på ivar i hultas krog

det var långt innan psykologer
nattvandrande medelklassföräldrar
och pissnödiga kvarterssnutar

När svarta skräcken blev dyngrak
pissade han i sängen
innan han la sig
det kanske blev varmare så

Lanthandeln i Stråvalla hade
öppet på söndag morron
ett flak öl på en vinglande trampcykel
sen sov vi under enbuskarna vid rya damm
om vi inte lät småkåta babtistbrudar
ta hand om oss
efter högmässan

det fanns ingen jävla 732 som tog oss
till göteborg eller annan skit
däremot våldgästade vi ofta
discot på Getterön
innan det brann ner
Kent hade eget rum
på polishäcken i Varberg
han sov bättre där
än i dikena på getterön

bluesen var rå och grym
och hade någon pratat om poesi
hade vi lagt han
under tangenterna
på janne lucas piano.




Fri vers av tom boreland
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-29 12:11

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  wayward - taiga
ler milt
2008-04-12

  ***Wicke***
En resa i tiden. Nå var det bättre förr.
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland