Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


NÅGRA KILON TILL OCH ALLA KOMMER ÄLSKA DIG

tidningarna skrattade dig rätt upp i ansiktet
med deras rubriker om bantningstips
DUÄRSÅJÄVLATJOCK skrek de
och du trodde faktiskt att de hade rätt

efter fyra år med uppspydd mat i toaletten
behöver du nästan inte nudda fingrarna i halsen
för att spy mat som du knappt har ätit

du säger att du är lycklig nu
när dina revben skaver nästan hål på huden
och du fortsätter förneka att någonting är fel på dig

sen när blev hälsosam mat
ingen mat alls ?

vad smal du är nu, viskar rösterna i ditt huvud
du ler och känner stoltheten växa i dina trötta ögon
innan de snabbt ändrar sig och viskar
några kilon till och alla kommer att älska dig

du ser i tidningar med överretuscherade bilder
inbillar dig att de har kroppen som du trånar efter
fastän du redan ligger långt under deras vikt

och du har slutat gå till affären ensam för att handla
du vågar inte ha sallad, bröd och mjölk i din korg
du tror att alla kommer kasta blickar på dig
och tänka att hon som är så tjock behöver väl inte det

ett vattenglas är för mycket tycker du
fastän det är det din uttorkade kropp skriker efter
men du bara tystar den med att spendera ännu en kväll
med fingrarna i halsen över din vita toalett

några kilon till och alla kommer att älska dig




Fri vers av SiLENTSHOUT
Läst 482 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-30 13:01



Bookmark and Share


  aol
ruggigt bra skrivet blev så berörd
2008-06-21

    Iflywithbrokenwings
Underbar hemsk text!
2008-03-30

  SanSuicide
bra skrivet och speglat
2008-03-30

  am
när man väl insett det att när man krymper kroppsliger krymper man även själsligen, då ens tankar kretsar kring mat, kan abra då ge upp eller resa sig.
fyfan för expressen.
2008-03-30

  Ulf Popeno
Jag skulle kunna säga att det där är ett ilandsproblem. Och i nästa ögonblick inser jag att vi inte bara lever med ilandsproblem. Våra liv är också ett världsproblem.

Jag har insett att oavsett hur många situps jag än gör och hur lite jag än äter, kommer jag aldrig att få tvättbrädan som omger varje nummer av Men´s health. Och det är just det: Det ouppnåeliga = Men´s health.

Och så bara äääälskar jag låten Silent shout. :-)
2008-03-30

  Larz Gustafsson VIP
Vikttornet och deras väktare ställer ständigt till problem.
Denna ständiga fixering vid kroppsform är farlig och för tankarna till en annan tid och ett annat rike...
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

SiLENTSHOUT
SiLENTSHOUT