Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Mina Jesustexter * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=2683 *


vad är en människa?


något inom mig
vänder sig spontant
mot tanken
att allt är materia
att det inte finns något mer
att det andliga är en illusion

men om nu människan
är mer än materia
- också är andlig
vad är då en människa?

om nu sjukdomar och ålder
och materiella omständigheter
inte är det som dödar oss
egentligen

om det är andligt mörker
som ockuperar världen
och smittar oss med ego och ondska
och dödar oss
egentligen

om döden inte kunde behålla kristus
trots att han kroppsligen dog
eftersom han var av ett annat slag
eftersom han var utan synd

vad är då en människa?

egentligen?




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 770 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-30 13:11



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
bra beskrivning av det verkliga
problemet...
kb
2008-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Psaltarpsalm 8.
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson