Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
välfärdssymbol


vad stolta ni var

ni hade disskuterat länge
hela vintern
hade samtalet varat
många kaffekoppar
och mycket
småbröd

ni hade plöjt litteraturen
Halens, Åhlen o Holm
och gunnars industrier
postorderkatalogerna
var väl tummade

till slut hade ni skickat iväg
beställningen
och en dag kom post-arne
med paketet

den var blå, med grå sugslang
av plast
det var knappt ni vågade
sätta i sladden
däga får suga för mig
sa elsa
det ska nog gå
sa hildur

Tvärs över örmanäs
mellan högen och nyhem
i en fiskalåda av trä
bak på en cykel

Den dönar
men den suer bra
Hildur gick till sina fäder
så dammsugarn
blev fast på nyhem

Nu får du komma hem maja
jag behöver ha dammsuget
dammsugarn
blev orsaken till brytandet
av ensamheten
och det vårdades
inga förbehåll
accepterades

nu behöver du ingen
dammsugare mer
nu ligger du hos ernst
med utsikt över fjorden

du ville ha en rosenbuske
du ska få din rosenbuske
med röda rosor
med utsikt över fjorden




Fri vers av tom boreland
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-30 15:17

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
fin sak. Tänk...dammsugare förde folk samman..
2008-04-04

    eva m h
Fin skildring!
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland