Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sol, sol, förgyllda sol. Få mig att lysa likt ditt sken


Kall åkermark beklädd av en gammal ark
blev snart kallad för helig mark
och jag föll i snark till dess hyllningssång

På språng vad denna hjälte
(ej hjälplös som guds utvalda gullegris)
att erövra den berövade jorden
Där synder besinnats och
åter blivit ogjorda

Tagen av lagen om herrens vilja
tog han tag i sitt mod och tog ombord
alla de varelser som goda var

Kvar blev de som ingen ville va eller ha
med sig på denna nya förlovade jord

Horder av lycka steg mot skyn
gud sänkte dem ner i dyn och tänkte
detta kommer inte att sluta bra




Fri vers av Anne-Li
Läst 399 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-31 22:26



Bookmark and Share


    tapetklister
gillar inledningen med ljudliknelserna o rimmen.

Kall åkermark beklädd av en gammal ark
blev snart kallad för helig mark
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Anne-Li
Anne-Li