Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hopplös ängel

 

 

 

 

ibland kan aldrig orden

få vila

när man väktar vakande under en dag

genom en rådvill fokus och gapande mänsklig

koncentration

 

ur trötta liv och bundna regler

och hur det där villkoret

äter sig fast

 

tamt

 

som en släng skadad skavd sirap

fastkletat under ett bord

av drömsk vilja

 

-

 

 

ren stearin

är timglaset

 

och jag står fortfarande i en mörk hall

av smygande siluetter

 

och lyssnar

för att sedan högt för mig själv: lite lite högre än så för mig själv; och viskar mot den döende spegelkanten;

 

- ibland kan orden aldrig få vila

- genom en sällsamt förargad bön

- om nån sorts hemväntande skeplig rätt

 

ur en oas av tickande val

 

Nej..!

Det handlar inte om samtidigheten, eller dess fråntagna kval av immade sinnen...det handlar inte

 

 

-

 

Det handlar om rummen

 

och hur någon okänd bit av ett sargat pussel

kvarlämnar ett stoft. En upptäckt

 

det handlar inte om mistligheten eller den fråntagnes rätt

 

 

 

 

 

 

Det handlar om rummen

emellan

 

 

 

Där delen av existensen

 

 

 

aldrig

vågar

sin reträtt

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-01 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#