Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etiquette

nätterna andades skuren berniesås
jag tuggar fradga när rabiesen
sprider sig upp genom mina ben
lepra libre lepra

efteråt kräks någon i diskhon

jag blundar och tänker biaffra

uppsvällda barnmagen en fosterlös graviditet

i den så kallade bersån kan man dricka kaffe och saft
inget tilltalar egentligen när hundarna ylar runt knuten

allting tilltar karusellartat när det läskas ur dunken
uppsvälda lik ur Åsundens bräckta vatten
väser besvärjelser utstöter böner

vi målar allt rosa grått
öppnar fönster mellan våra världar

vi äter inga marshmallows
stänger dörrar för alltid

vi delar inte på något
sanningen är den att jag var under jord

i hela huset en morgon krälade det ormar
de kramade om mina vador när jag gick
för att hämta vatten vid gemenskapens brunn

det bet mig i bröstet
diade mitt blod

snärjde mig i Tritons nät
jagade mig på lek

lamslagen efter genomskådandet
misshandlas kattungarna till silkesapor


I. muren mellan verkligheterna
byggdes sten för sten
av formpressad sperma
hårt som ben

II. jag bar trasor inte som en trasdocka
utan som en hora som vandrar gatan fram
på jakt efter en man med samma ansikte
att bita kuken av

III. du motade in mig i hörnet
med penseln i min mun
du beordrade mig att måla tavlor
för fantasin skull

IV. levande och fri en vildkatta
benig och höftlös en skitunge

V. alatarararararatarara

VI. jag blundar och tänker på en skog
och en väg till himlen
av notformade fraktaler
och kor.




Fri vers av objekt3
Läst 500 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-02 22:14



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Jag förstod inte. Jag ville kanske inte förstå. Jag såg hur överdriven titeln var, men känner först nu hur den svider. Hela dikten öppnar sig för mig som slottet för Törnrosas prins eller som det inre av en brottsplats.
2008-09-05

  Don Jorgé
Bokmärker.
2008-04-29

    Oprofessionell
väldigt bra skrivet, gillar att den är lång. men den blir inte sådär old och uttjatad som vissa kan bli, gillas.
2008-04-28

  mikael ejdemyr VIP
Ditt bräckta vatten igen, vad det nu symboliserar...

De sex avslutande stroferna jävligt starka! Resten verkar dikterat av en utvisningshotad person. Stänger vi t ex för alltid (landets gränser, Sverige uppfattat som ett idylliskt Eden?) om vi inte äter av det goda? Och är förfulning vad som återstår när fönstren öppnas mellan världar? (Såväl television som vision?)
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3