Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färg och glad?



Som ett vykort utanför fönstret.
Gult, orange, brunt, grönt och rött.
Vill bara se det röda.

Jag vill ha en halsduk.
Den jag hade när jag var liten.
Grön var den. Lång.
Jag virade den runt halsen två gånger.
Ändå dinglade ändarna långt ner.

Ett par vantar.
Det ville jag aldrig ha då.
Men nu... beror det på åldern?
Var jag ett varmblodigt barn,
och nu en kall kvinna?
Röda som de vackra löven ska de vara.

Tar en stickad tröja också.
Riktigt varm och go\'. Inte stickig.
En grå. Eller svart.
Sköna skuggfärger att gömma sig i.

Mössan. Vilken färg?
Vet inte...
Huvudsaken den håller tankarna varma.




Övriga genrer av Jori
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-03 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jori
Jori

Mina favoriter
tystnad
På knä