Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gissar att du heter Jasmine



Vårgrusig p-plats
i söderorts avkrok
passeras en
dimmig morgon

färgskalan sträcker
från grått till grått
asfalten öde väntar
en dag
varje annan lik

På räcket med armar åt sidorna ut
i balansakt du hälsar
gryende tid
den vår endast datum förtäljer

din väntan blir lek
blir mitt blickfång på väg
blir till tro för en dag med sol




Fri vers av Bögen
Läst 609 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-04 21:51



Bookmark and Share


  Steffepeffe
Söt, på ett positivt sätt! Oironiskt ogarderat livsbejakande, med bra titel och skönt klassisk rytm. \"Vårgrusig\" är ett originellt ord som målar bilden effektivt redan från början.
2008-04-06

  Rakel Lorner
Åh vad härligt det är när man ser sånt, eller för all del själv vinglar runt och njuter... Gillar titeln. Fantasiväckande precis som upplevelsen antar jag.
2008-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Bögen