Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jeans

 

 

Gång på gång hade hon tagit fram de gamla blå jeansen
crocker 331
insydda i benen, för att hon inte gillade vida byxben

Hon hade haft dem när hon var ganska ung
sprang och gick i skogen nästan varje dag
och åt aldrig efter klockan fem
(förutom de gånger det brast för henne och hon åt och åt och åt)

Några gånger hade hon varit på väg att ge bort de gamla jeansen
men de var för slitna
och ett bra mått på hur liten hon en gång varit
(fast på den tiden såg hon sig inte särskillt liten alls)

Så beslöt hon sig för att en gång för alla sätt mål för sitt liv
och snabbt utan att hinna ångra sig
skrev hon dit att de där jeansen skulle hon komma i före sommaren
(med lite hjälp skulle det nog gå)

Paniken och ångesten ökade ju närmare sommaren kom
för sist hon hade provat
kunde hon knappt dra upp dem över benen
(hur kunde hon sätta sådana mål och dessutom låta andra få veta om dem)

Gång på gång tog hon fram de gamla blå jeansen
crocker 331
och till slut drog hon på sig dem

Hon hade ju haft dem när hon var ganska ung
så där tjugo ungefär
och inte fött några barn
(så varför hoppades hon så att komma i dem)

En hel dag gick hon runt och var stolt i sina gamla jeans
inte helt bekväma
men med varje knapp knäppt
(med ganska mycket hjälp och envishet hade det gått)

Sedan kom de gamla vanliga tankarna tillbaka
"gick det här, så går det lite till"
och så var hon tillbaka där hon alltid varit
(ledsen, kravfylld och missnöjd)

 




Övriga genrer av Jojo
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-07 12:37



Bookmark and Share


  Hannadraken
Mmm, man kan känna igen sig. Jag har bestämt mig nu för att inte hata ner min kropp i rätt vikt en enda gång till. Då låter jag den hellre svälla ut. Jag försöker lära mig älska den. Kanske hittar den då till slut sin rätta form. Eller, ve min tanke: den här formen kanske ÄR den rätta. Just nu. Och då är det bara att älska det också!

Tack för din skrivelse.
2008-04-08

  Rosmarin
det där är ju en jättebra beskrivning med tydliga känslobilder av hur det kan bli med dagens konstiga viktiedeal

känner igen mig till en del. Kan känna just dom där byxorna som man drar upp och kämpar med för att lyckas få ihop och hur obekväma dom är sen. SKär in i en. Brrr..Nu använder jag kjol i stället, hehe...

tänk vad mycket kvinnokraft som skulle kunna användas till bra saker om vi inte blev itutade från unga år att vi ska vara så j-a smala! Mina barn (flickor) kom hem redan på dagis och pratade om att dom var \"feta\" :-( (inte så ofta, men det hände). OCh ibland får jag inte på dom en tröja eller en jacka just för att dom säger att dom ser feta ut. Dom är så otroligt fina i sina kroppar. Vad gör man för att förstärka deras tro på att dom är fina som dom är, undrar jag ibland.
2008-04-07

  Rolfsdotter
Bra beskrivning av ett många gånger livslångt helvete! Kram Backsippan
2008-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo