Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner kring språkets värde, ord och uttrycks betydelse och hur de används i dagligt tal...


BARNENS SPRÅK- FÖRR OCH NU (1)

När jag var barn, 7 - 10 år, det var ca 40 år sedan, var SVORDOMAR, KÖNSORD och BRUTALA ORD (t ex: Döda) FULLKOMLIGT OKÄNDA SAKER !
Möjligen kunde man säga: \"Dumskalle\", \"klumpeduns\", \"håll mun\" och liknande.....
NU PÅ 2000-TALET ÄR DET \"VARDAGSMAT\" ATT SÄGA: \"JAG SKA DÖDA DIG\", \"JÄVLA BÖG\", \"HORA\" mm och det BLAND 6 - 8- ÅRINGAR !!!!!!!!!!

Man ställer då FRÅGAN : V A R F Ö R ????? Varför är AGRESSIVITETEN , HOTEN , RESPEKTLÖSHETEN så OÄNDLIGT MYCKET VÄRRE BLAND DAGENS BARN JÄMFÖRT MED BARNEN VI VAR ?

Tyvärr måste jag då säga, kanske lite \"klyschigt\" att det är den politiska \"LIBERALISERINGEN\" som BÄR SKULDEN, till stor del: ALLT SKULLE BLI FRITT (det \"ljuva\" 60-talet var värst), BARNEN SKULLE FÅ UTVECKLAS FRITT,DENNA INDOKTRINERING BLEV ONDSKANS BÄSTE VÄN, naturligtvis hade INGEN denna avsikt, MEN KOMMERSIALISMENS HANTLANGARE TOG ÖVER, DET ÖSTES UT SKRÄCKFILMER, RYSARE OCH DROGERNA BLEV , NÄSTAN, LEGITIMA !!
VI SOM VAR UNGA PÅ 60-talet MINNS HUR FLUMPEDAGOGERNA FULLKOMLIGT EXCELLERADE I EXTREM LIBERALISERINGSIVER: \"SLÄPP FÅNGARNE LOSS ,DET ÄR VÅR !\" \"LEGALISERA HASCHET\" etc etc .
Undertecknad anser, faktiskt, att HÄR LADES GRUNDEN till det BRUTALA BARN/UNGDOMSSAMHÄLLE VI HAR PÅ 2000-TALET !!!

To be continued...




Fri vers av Mats Henricson
Läst 570 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-08 10:02



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja orden dom förflackas
och om språkbevarare
det ofta illa snackas
istället borde dom tackas
att dom, som Du vill, få oss
till att förstå, att om vi gör
så här, vi förlorar, ordens
tänkta värden, då...
2008-04-08

  millie
hahaha. Jag gillar det du skriver.
2008-04-08

  korpfjäder
Tänk om jämlikhet skulle utgå från värdet i familjen i stället för värdet i yrkesstatus. Om vi skulle säga, att det viktigaste är barnens tillväxt i stället för marknadens tillväxt.... Om vi skulle lägga lika mycket tid på våra och andras barn som vi lägger på våra och andras pengar.....Kanske barnen skulle ha grund för att respektera oss då.
2008-04-08

  aol
du har ju rätt barnen säger ord som dom upplever att nån ser dom skulle dom få sanningen klar vad dom säger skulle dom
skämmas, men var är lärarna var är far och mor var är respekten
till livet bravo mats
2008-04-08

  Betlehemsstjärnan VIP
En helt underbar text som i mitt tycke skulle vara nog så stark utan (lite jobbiga) versaler. Du har rätt...jag förvånas..förundras och förskräcks...
Men vem har svaren egentligen, det är ju vi som uppfostrar barnen av idag. Hur går den ekvationen ihop..
Vem har lärt vem och vad...
Men skrämmande är det!!/B
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska