Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tar mig friheten att publicera här i svensk tolkning en dikt av en tibetansk vän, mest för att påminna om en aktuell kritisk situation, som förtjänar allt stöd i världen...


Med livet som insats, av Tsoltim N. Shakabpa



Liksom solen
ljuter sina strålar över månen
för att skänka jorden ljus
mitt i den mörka natten,
så måste vi i mörkrets timma
öppna våra hjärtan för ursinnig energi
att väcka hopp i djupaste förtvivlan.

Liksom biet offrar livet för att stinga
den som vill det illa
för att skydda sig med risk för livet,
måste vi så stinga Kina och kineserna
för att försvara oss med risk för livet
mot förtryckets aggression.

Liksom laxen simmar emot strömmen
för att skänka liv åt framtidens generationer
med risk för livet genom björnars händer,
måste vi hårt sträva i vår uppförsbacke
för att kämpa för en framtid alls för våra barn
med vårt liv som insats
taget självsvåldigt som gisslan
av kinesiska förtryckare.

Bättre att riskera livet då
än att för alltid tills vi dör
förbli berövade vår frihet och vårt liv
i fjättrar slagna av en ständig skräck.




Fri vers av Aurelio
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-08 10:28



Bookmark and Share


  Aurelio
Tyvärr är detta ett problem som jag varit engagerad i under 15 år och som fortfarande inte har lösts, och som så länge det fortsätter vara olöst kommer att förbli ett konstant martyrium...
2008-04-14

  Michaela Dutius
Blir starkt berörd av denna text....den hittar vägar in i mig som jag inte anade fanns
2008-04-09

  aol
blev så berörd du har så rätt byt ut regeringen i china mot goda människor sicka förtryckare
2008-04-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag blir berörd....så starka rader...en insyn i ett liv utan trygga nät som fångar upp varje gång man ramlar.
Naket, känsloladdat och sanningstroget!/B
2008-04-08

    ej medlem längre
Vacker så in till den milda grad... Kan bara ödmjuka mig!
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio