Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Från -06 till - 08) blandad kompott - men vart står max 10 alster / 24tim?


080409 - Mer än 10 dikter :/

 

***********************

 

.. att tvingas gå med mellanhand.. (försökte vägra men tyvärr.. tyvärr)


Därför ringde jag aldrig

 

 

fick en mellanhand

(intrigens suppleant)

given

handen villig ge

(väktaren slår regel för)

 

gav mycket detaljerad

information

smickrde smäktande

(intrigens lismare)

tar emot information

nigen bugar

bockar och tackor

lamm nekat

skam stank ur le käft

(intrigens martyr)

 

handen villig ge

ny information

ändring sökt i bordets vetskap

sprack fasad - mellanhandsdöd

(intrigens falskhetsöverflöd)

 

missar lögnerna själv vävda

mönstrets krackelering

 

"Därför ringde jag ej. Hälsad överenskommelse."

 

 

Antog bister vetskap - vän värd mer

Ingen kontroll behövs

(intrigens inre kärna; utnyttja tillit)

 

Kärlek annat

Annat än

 

Hand med hår av Hin

mellanhand

 

medhårs

tillit

 

mothårs

rov

 

"Ohand konstruera Ogörats skimrande bro."

 

egen Otros

vinning

(intrigens syfte)

 

telefonsamtal

vänner

tillit

 

bortvald direkt

kommunikation

(dokumenterad intrig?)

~~

 

 

***********

 

Glädje

 

~ ¤ ~

Stunder av Lycka

fullt ut

Annans Lycka

 

 

Den bästa

av Lyckor!

~ ¤ ~

*******************
Ville verkligen
bara finnas

där
just där
där allt är

som värst
för dig

finnas
ta emot
buffa upp igen
eller klättra förbi
kasta ner lina
för eget klättra
är alltid
där
ändå


åter nedvandrad
nu tryggt
landad


vänder mig ner
skyggar åter
ljuset

skarpt naket
hotande igen

skuggan
därovan
försvann

Önskar dig lycka
på nya vindar
finns här
***************

från ingenstans
ängel
vild uppvaktning
gåvokorgs sprängning
här och här och här får du
ta emot då ta emot

inuti mig
sot tomhet isande tagg
tystnad bemästrad

inuti mig
sken ännu levde
svekets strypande fadda
blekt smutsigt gula

inuti mig
"Varför försöka lura mig nu?"
"Varför hör du ej min ångest?"
"Varför läser du ej mina ord jag skriver?"

tystnads bemästrande görs
i ord
massor av ord alla ord i djungel av
våtmarks däljor dolda av ris
över fallgrop

fall fall för mig

inuti mig
ännu skör beredd på åter
ett svek åter ett svek åter
ett svek

för jag vet
jag tyst är med ord

inuti mig
byggs baklänges gående
tystnads ord
att nästa gång vägra
som gåva

utom mig kvar mitt hjärta
utom mig vilse är
utom mig
jag

och du

för jag vet
tyst för dig var med ord
nu börjar jag om

som den jag är

tala igen
tyst

 

**************




Fri vers av Pot Pourri
Läst 180 gånger
Publicerad 2008-04-09 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri